Illustration: Marie M. T. Larsen


Foto: Ahmad Qarmish12

Fakta om den arabiske ulv

  • Levested: udkant af ørken og bjergområder i Mellemøsten.
  • Størrelse: op til 66 centimeter.
  • Vægt: cirka 20 kilo.
  • Alder: 5-6 år.
  • Føde: mindre dyr såsom harer, katte og fisk eller skrald.
  • Bonusinfo: Den arabiske ulv er den mindste ulv i verden.

Den arabiske ulv lever i ørkenen.  Arabiske ulve lever i små grupper på 3-4 ulve. Grupperne består af både hanner og hunner. Hvis der er mangel på mad, deler de sig op og lever alene.

De jager om natten og sover det meste af dagen. De graver små huler i sandet, så de kan hvile sig i skyggen.

Den arabiske ulv har brug for vand. Derfor lever den kun i udkanten af ørkenen og i bjergområder.

Den arabiske ulv er kødæder og jager harer, katte og fisk. Hvis den ikke kan finde mad nok, kan den også leve af skrald fra mennesker. Tit jager den også husdyr.
 

Beduinernes fjende

I Jordan spiser arabiske ulve nogle gange beduiners geder. Derfor er beduiner ikke glade for de arabiske ulve. De jager dem eller sætter fælder op for at fange dem.

De arabiske ulve er truede, og der er ikke  mange af dem tilbage i naturen.