Foto: William Vest-Lillesøe

20. februar erklærede FN officielt hungersnød i dele af Sydsudan. Sidst var i Somalia i 2011, hvor op imod en kvart million mennesker døde af sult. Så slemt må det ikke gå denne gang.

4,9 millioner sydsudanesere - 40 procent af befolkningen - har behov for mad lige nu og risikerer at sulte inden udgangen af april i år. Det er en katastrofe langt større, end landet nogensinde har oplevet før. Lige nu dør folk af sult hver dag i Sydsudan. Det kan vi sammen gøre noget ved.

De har brug for jer
Der er hårdt brug for jeres hjælp og indsamling i år. Jeres indsamling går til uddannelse, hvilket kan være livsvigtigt i en sultekatastrofe. Både børn og voksne lærer om ernæring og sundhed som en del af Oxfams uddannelsesaktiviteter.

For eksempel kan mødre lære at genkende sygdomme hos deres børn, og hvor de kan få hjælp. Børnene undgår kolera, fordi de i skolen lærer ikke at drikke beskidt vand. Hvis alle kvinder i lavindkomstlande har en skoleuddannelse, vil underernæring reduceres med 26 %, viser undersøgelser.

Hungersnød og konflikt gør at mange mennesker flygter, og derfor kommer cirka halvdelen af børnene i Sydsudan ikke i skole.

Når I hjælper børn i skole, giver I dem et trygt sted at være. Skoler og uddannelse gør, at mennesker i Sydsudan bedre kan tage sig af hinanden og genopbygge landet efter katastrofen.

Kort sagt har børn og voksne i Sydsudan hårdt brug for jeres hjælp lige nu. Hvis I har mulighed for at hjælpe lidt ekstra og sælge flere lodsedler, kan du bestille dem gratis idag.

Vi hjælper også med mad og vand
Oxfam har hjulpet næsten 700.000 mennesker med mad, vand og sanitet i Sydsudan. De har lidt hårdt under krisen, der begyndte i december 2013. Desuden har vi assisteret 350.000 med hjælp til landbrug, fredsopbygning, uddannelse og organisering.