fast action block hvs

Foto: Hanne Selnæs

Hele Verden i Skole MOTION er en sund og let vej til at hjælpe børnearbejdere i Guatemala med at komme i skole.

I samler ind ved at dyrke motion. Eleverne skal bare finde en eller flere sponsorere, der vil give et beløb for hver kilometer, eleven løber.

Tilmeld jer og få en ny, unik historie fra Guatemala, så eleverne kan lære mere om de børn, I hjælper ved at løbe.

Vi giver et gavekort til Intersport til de klasser, der indsamler mindst 1.200 kr. Læs mere her.

Sponsorløb

Tre skridt til at arrangere et sponsorløb:

1. Lær om livet i Guatemala
Start med at blive klogere på Guatemala og livet for børn, som dem I hjælper, ved at lave et sponsorløb. Tilmeld jer her og få nyt undervisningsmateriale om livet i Guatemala.

2. Find sponsorer
Hver elev finder en eller flere sponsorer - ofte er det mor, bedstefar eller købmanden på hjørnet. Sponsoreren lover at give et beløb til uddannelse i Guatemala for hver kilometer, eleven løber. Fx ti kroner per kilometer på Skolernes Motionsdag.

Det kan være en god idé at lave en sponsorkontrakt, så I kan holde styr på, hvem der har lovet at sponsorere. Vi har også lavet et brev med praktisk information, som I kan give til forældrene.

3. Løb
De fleste vælger at løbe, men I kan også cykle, svømme eller lave en anden form for motion. Det er oplagt at bruge Skolernes Motionsdag i oktober, da man I allerede løber denne dag.

I kan faktisk helt undgå, at sponsorerne skal give eleverne kontanter med i skole. Læs om indbetaling af indsamlingen her.

Praktisk til sponsorløb

Forældrebrev
Giv eleverne forældrebrevet med hjem, så forældrene får relevant information om, hvorfor I deltager i MOTION.

Sponsorkontrakt
Sponsorkontrakter kan I bruge til at lave aftalen mellem elever og sponsorer. Eleven får sponsorkontrakten med hjem og udfylder den sammen med sponsorerne - fx forældre eller naboer, hvorefter den afleveres til læreren. Efter løbet udfyldes den med antal kilometer, og eleverne kan regne ud, hvor meget de har samlet ind.

Diplom for indsamling
Download, print og udfyld. Tusind tak for hjælpen!