Foto: William Vest-Lillesøe

Indsamlingen i 2017 går til uddannelse i Sydsudan. I 2018 vil I kunne samle ind til børn i Jordan.

Flygtningebørn skal i skole nu!

Rhoda var kun seks år, da hun måtte flygte fra sin landsby sammen med sin familie. Efter flere måneder på flugt nåede de frem  til Juba, hvor hendes onkel bor. De skulle flygte så hurtigt, at de ikke nåede at tage noget med. Ikke engang deres tøj.

Rhoda og hendes familie har ikke haft det let. Alligevel er Rhoda heldig. Hun har fået lov til at gå i skole. Kun halvdelen af alle børn i Sydsudan kommer i skole.

I dag er Rhoda ni år og går på den lokale skole. Børn og unge i Sydsudan har oplevet mange år med krig, flugt, sult og fattigdom. Selv om landet blev selvstændigt i 2011, er der stadig ikke fred. Mange familier lever som flygtninge, fordi det ikke er sikkert at rejse hjem.

Der er brug for flere skoler i Sydsudan. Børn på flugt har også ret til at komme i skole og lære og lege. Når freden vender tilbage, skal børn og unge være med til at genopbygge landet og hjælpe deres familier. Det kan de bedst, hvis de har lært at læse, skrive og regne – og alt det andet, de lærer i skolen.

For 500 kroner kan et barn gå i skole et helt år!

Når I samler ind, går hjælpen til:

• Skoler for børn på flugt
  • Lær-hurtigt-klasser for unge, som har været væk fra skolen på grund af krigen
  • Uddannelse af flere lærere
  • Skoleting – fx bøger, hæfter, blyanter og kridt
  • Skolebøger på lokale sprog
  • Toiletter og vand på skolerne

År efter år fortæller danske elever os, at de er glade for at hjælpe børn som dem, de kender fra LæseRaketten. Når eleverne har lært om livet i et uland, har de ofte brug for at kunne gøre en forskel.

I 2016 hjalp danske elever med næsten en million kroner til uddannelse i Burkina Faso! Lad os sammen prøve at indsamle en lige så stor hjælp i 2017.