Foto: Heidi Brehm

God skole får børn til at blomstre

Alle børn har ret til at vokse op i en tryg verden. Der skal også være gode skoler til børn, der er på flugt. En god skole kan både give tryghed og få børn til at gro og blomstre. I årets aktionsuge skal vi derfor overdænge politikerne med blomster, så de husker, at give alle verdens børn mulighed for at komme i en god skole, hvor de kan blomstre.

Lav blomster for god skole for alle

Print blomsterskabelonen eller tegn jeres egne blomster, der viser, hvad god skole og uddannelse er. Skriv "god skole" midt i blomsten og tegn eller skrive på bladene, hvad der er vigtigt for god skole og uddannelse. Klip blomsterne ud, laminer dem og sæt dem på pinde.

Grafik: Peter Waldorph

Send blomsterne til Oxfam IBIS - så sørger vi for, at de indgår i Den Globale Aktionsuge og bliver overrrakt til politikerne.

Send blomsterne til:

Oxfam IBIS
Vesterbrogade 2B
1620 København V
Att: Hele Verden i Skole

Print blomsterskabelonen

På grund af strejke- og lockout varsler samt et afbud fra udviklingsministeren har vi set os nødsaget til at aflyse Aktionsdagen på Christiansborg, der ellers var planlagt til d. 17. april. Vi arbejder på, at få en ny aftale med ministeren, så en mindre gruppe elever kan aflevere de indsendte blomster. Vi håber fortsat, I har lyst til at lave arrangementer i Aktionsugen på jeres egen skole.

Aktionsdag på din skole

I kan lave et arrangement i Aktionsugen på jeres egen skole og dele film og billeder fra dagen med os. Lav for eksempel dabke-kædedans med hele skolen i et frikvarter eller til morgensamling, brug jeres god-skole-blomster og tag kreative billeder om god uddannelse til alle eller inviter en lokal politiker, og overræk jeres blomster og mind ham/hende om, hvor vigtigt det er med god skole for alle børn i verden. Send gerne billeder fra jeres arrangement til os på verdeniskole@oxfamibis.dk

Derfor holder vi aktionsuge

I Aktionsugen 2018 skal vi minde politikerne om deres løfter, så vi kan få alle verdens børn i en god skole. Der er stadig 61 millioner børn i verden, der ikke går i skole. Dem skal vi have med. Men mange af de børn, der allerede går i skole, lærer ikke at læse, skrive eller regne, fordi skolen ikke er god nok. Det vil vi gerne lave om på.

I Aktionsugen kan du være med til at sætte god skole for alle på dagsordenen. I 2015 skrev verdens ledere under på en plan for verdens udvikling. Planen hedder verdensmålene. Verdensmål 4 handler om god uddannelse for alle.  Vi skal sammen sørge for, at de danske politikere holder deres løfter.