I LæseRaketten 2019 kan du møde Thaliana på 7 år. Hun bor ved en flod i Amazonas. - Foto: Andreas Beck

Tilmeldingen til Hele Verden i Skole 2019 er åben. Bestil næste års LæseRaket her.

I 2019 sætter LæseRaketten kursen mod Colombia, som er et land med oprindelige folk, store forskelle og en aktuel fredsproces. LæseRaketten kommer vidt omkring i landet. Vi møder blandt andet børn, der lever ved floden i Amazonas, nogle som bor i hovedstaden, Bogota, hvor vold og kriminalitet præger hverdagen, og andre der bor tæt ved en af verdens største kulminer.

LæseRaketten indeholder også fantastiske fortællinger og flotte tegninger, som danske forfattere og tegnere har lavet.

Igen i 2019 vil der være supplerende materiale med artikler, opgaver, film og billeder på hjemmesiden, der også vil indeholde opgaver til LæseRakettens børn og forslag til temauger.

Vigtige datoer:

•     Onlinemateriale og temaugeforslag er klar primo januar 2019
  •     LæseRaketten lander på jeres skole i uge 1-4 2019
  •     LæseRaket-ugen er uge 15 i 2019 (ugen op til påske)
  •     Aktionsdage afholdes i foråret

Gå til tilmeldingen

Hent tekst til intranet om LæseRaketten 2019

Plakat til print - LæseRaketten 2019

Historierne bliver til

Hele Verden i Skole har været i Colombia for at møde de børn, som er med i LæseRaketten 2019.

Thaliana er 7 år og bor ved flodbredden i Amazonas. Thaliana skal sejle ned ad floden for at komme i skole. De er kun fire børn i hendes skole og hun er den eneste pige.

Vi møder også Lucia. Hun bor i hovedstaden, Bogotá, hvor usikkerhed er hverdag for de fleste, og hvor familierne prøver at beskytte deres børn mod den barske by.

”Colombia er et kæmpe stort land med børn der lever vidt forskelligt. Fra Bogota, hvor der bor 10 millioner mennesker, og hvor børn mange steder ikke må gå alene på gaden, til Amazonas stille liv langs floderne. Alle steder mærker man usikkerheden omkring fredsprocessen og frygten for at volden blusser op,” fortæller Heidi Brehm, kampagnekoordinator hos Oxfam IBIS.

I LæseRaketten vil vi også møde Elkin, som hele sit liv har boet langs floden ved Macarena. Nu er han flyttet med sin mor til den nærmeste lille by for at kunne fortsætte i skolen.

Glæd jer til at læse meget mere om Thaliana, Elkin og de andre børn, der fortæller om deres liv, håb og drømme for fremtiden.